Etiyopya Online Vize Başvuru

Etiyopya Online Vize Başvuru

Etiyopya Online Vize Başvuru Nasıl Yapılır?

Etiyopya Ankara Büyükelçiliği Etiyopya Konsolosluğu vize departmanı T.C. Gri, Yeşil ve Bordo pasaport sahiplerini vize rejimine tabi tutmaktadır. Etiyopya online vize başvuru işlemleri ancak danışman firmalar aracılığı ile gerçekleştirilmekte olup Etiyopya vize işlemlerinde doğrudan online başvuru mevcut değildir.

Etiyopya online vize başvuru ve Etiyopya vize başvurularında Türkiye’deki tek yetkili kuruluş Etiyopya Ankara Büyükelçiliğidir. Etiyopya devletinin Antalya, Adana, Konya, Mersin ve Bursa illerinde bulunan fahri konsolosluklarında vize işlemleri yapılmamaktadır. Online başvurular vize danışmanlık firmaları aracılığı ile yapılırken, kişiler Etiyopya Büyükelçiliğine şahsen de başvuru yapabilirler. Bununla birlikte Etiyopya vize işlemlerinde şahsi başvuru yapma şartı yoktur. Yetki yazısı verilen üçüncü kişi veya kurumlar vize başvuru sahibi adına işlem yapabilmektedir. Etiyopya Büyükelçiliği vize başvurularını posta yoluyla kabul etmektedir ancak evrak takibini doğru yapılması gerekmektedir. BU nedenle alanında uzman vize danışmanlık firmaları aracılığı ile yapılacak başvurularda evrak takibinin yapılması vize sonucuna pozitif etki eden bir unsur olarak ortaya çıkmaktadır.

Etiyopya vize işlemlerinde başvuruların randevu ile yapılma koşulu yoktur. Ancak vize başvuru sahiplerinin Konsolosluğun açık olduğu tarihleri, tatil günlerini, yoğunluğunu göz önünde bulundurarak başvuru yapması tavsiye olunur.

Etiyopya vize işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri vizenin konsolosluktan çıkış tarihi itibariyle başlamasıdır. Evraklar Büyükelçiliğin konsolosluk vize departmanına ulaştıktan sonra vize için geçerli tarihi onay alınan tarihtir, vize ileri tarihlere verilmemektedir.

Etiyopya Konsolosluğu vize departmanı Türkiye çapında bölge ayrımı yapmadan bütün illerden başvuruları kabul etmektedir. Vize başvurularında randevu alma, randevuya şahsen gelme gibi zorunluklar bulunmadığından vize işlemleri eksiksiz evrakla yapılan başvurularda kolaylıkla sonuçlanmaktadır.

İşlemlerinizi yapabileceğinizi danışmanlık firmalarından uçak ve otel rezervasyonu yaptırmanız, İngilizce hazırlanmış başvuru formunun doldurulması gibi işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Etiyopya Konsolosluğu ve Etiyopya Büyükelçiliği vize bölümlerinin talep ettiği evraklar kolayca hazırlanabilcen evraklardır. Geçerli pasaport, uçak ve otel rezervasyonu, kimlik fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, İngilizce vize talep dilekçesi başvuru için yeterlidir ancak ilgili vize departmanı, konsolosluk vize bölümünden gelen direktifle destekleyici evrak talep edebilmektedir.

Etiyopya Vize İşlemleri 2018

Etiyopya Vize İşlemleri 2018

Etiyopya Vize İşlemleri Nasıl Başlatılır?

Etiyopya’ya seyahat edecek T.C. Bordo pasaport sahibi vatandaşlar ve Türkiye’de oturum izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları Etiyopya vize işlemleri 2018 yılında için Etiyopya’nın Türkiye’deki diplomatik misyonu olan Etiyopya Ankara Büyükelçiliğine başvuruda bulunmalıdırlar. Etiyopya fahri konsolosluklarında vize işlemleri yapılmamaktadır.

Etiyopya vize işlemleri başvuru sahibinin mutlak surette konsolosluğa şahsen gitmesini zorunlu tutmamaktadır. Etiyopya’ya seyahat edecek kişiler üçüncü şahıs veya kurumlar aracılığı ile vize başvurularını yapabilmektedirler. Vize işlemleri konsolosluk randevusunu içermemektedir ancak Etiyopya Büyükelçiliği vize departmanı gerekli gördüğü hallerde başvuru sahibinin seyahat amacını netleştirmek adına randevuya davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibinin Konsolosluk tarafından kendisine bildirilen tarih ve saatte şahsen büyükelçilikte bulunması gerekmektedir.

Etiyopya vize işlemleri 2018 senesinde talep edilen evrakların sunulmasını müteakiben ortalama 6 iş gününde sonuçlanır. Bu süre resmi tatil günlerini, yabancı pasaportları ve Etiyopya Büyükelçiliği vize bölümünün hizmet vermediği günleri kapsamaz. Vize süreleri konsolosluk inisiyatifinde başvurunun durumuna göre uzayabilmektedir. Ayrıca başvurudan önce konsolosluğun yoğunluğu ve tatil nedeniyle veya başka bir sebeple kapalı olduğu günler dikkat alınarak işlemler başlatılmalıdır. Etiyopya vizesi çıkış süresindeki uzamalardan dolayı seyahatten en az 2 ay önce vize işlemlerine başlamanız tavsiye edilir. Konsolosluğun ek ve destekleyici evrak talebi olduğu durumlarda zamanla ilgili sıkıntı yaşamamanız açısından bu süreler önemlidir.

Etiyopya vize başvurusunda seyahat amacı ve vize türü turistik veya ticari şeklinde olabilmektedir. Etiyopya’ya iş faaliyeti amacıyla seyahat edecek kişiler ticari vizeye, gezi amaçlı gidecek kişiler turistik vize başvurusu yapmaktadırlar. Ticari ve özel ziyaret vizelerinde davetiye talep edilirken, turistik vize başvurusu için otel rezervasyonu yaptırılması gerekmektedir. Hotel voucher belgesi rezervasyon yerine geçer ve Booking rezervasyonları kabul edilmemekte konaklama yapılacak otelden kaşe ve imzalı belge temin edilmelidir. Etiyopya’ya seyahat edecek öğrenci, ev hanımı veya çalışmayan kişiler sponsorlarının evraklarını da ibraz ederek başvurularını yapmalıdırlar. Sunacağınız evrakların ülkeye geri dönüş garantisi taşıması gerektiğini ve birbiriyle tutarlı bilgiler içermesi gerektiğini unutmayınız.

Etiyopya vizesi, çıkış tarihi itibariyle geçerli kabul edilmektedir. Pasaportun vize bitiş tarihinden sonra 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Etiyopya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

etiyopya vizesi günde çıkar

Etiyopya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Etiyopya vizesi eksiksiz evraklar ve Etiyopya Konsolosluğunun vize prosedürlerine uygun şekilde başvuru yapıldığında ortalama 6 günde çıkmaktadır. Konsolosluğun ek evrak talebi olduğu istinai durumlarda bu süre uzayabilmektedir. Ayrıca başvuruların konsolosluğun tatil günleri veya kapalı olduğu tarihler başvurudan önce dikkate alınarak işlemlerin gerçekleştirilmesi tavsiye edilir.

Etiyopya vizesinin kaç günde çıktığı tamamen Etiyopya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Burada belirtilen süreler ve vize prosedürleri normal koşullar içinde geçerli olan ortalama sürelerdir. Konjonktürel durumlara bağlı olarak vize çıkış süreleri kısalabilir veya uzayabilir.

Vize başvurusunda Etiyopya Konsolosluğuna şahsen giderek vize için mülakata girme veya parmak izi verme gibi zorunluluklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte işlemler online olarak da gerçekleştirilmemektedir ancak yetki yazısı verilen üçüncü kurum veya şahıslar aracılığı ile de işlemler yapılabilmektedir.

Talep edilen vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli pasaport, beyaz fon üstüne 2 vesikalık fotoğraf, satın alınmış uçak bileti, konsolosluğa hitaben İngilizce olarak firma yetkilisi tarafından yazılan vize talep dilekçesi, vize başvuru formu ve kimlik fotokopisi ile Etiyopya vize başvurusu kolaylıkla yapılabilmektedir. Etiyopya Konsolosluğu bu evraklarla birlikte ek evrak talebinde bulunma hakkına sahiptir. Etiyopya vizesi başvurusunun sonuçlandırma aşamasında tek yetkili kuruluş Etiyopya Ankara Büyükelçiliğinin konsolosluk vize departmanıdır.

Vize çıkış tarihi itibariyle 30 gün süre ile (1 ay) verilmekte olup çıkış tarihi itibariyle geçerlidir. Geçerli sebepler gösterildiği taktirde bu süre 90 güne kadar uzayabilmektedir. 90 güne kadar Etiyopya’da kalınması planlanıyorsa bu durumun vize talep dilekçesinde belirtilerek, duruma uygun belgelerin de ibraz edilmesi doğru olur.

Etiyopya turistik vizesi en fazla 30 gün olarak verilirken, ticari vize talepleri 1,3,6 ay veya 1 yıllık olabilmektedir. Vize süresine göre vize ücretleri değişebilmektedir. Etiyopya ticari vizesinin çıkış süresi ortalama 7 iş günüdür. Ticari vize başvurularında orijinal davetiye sunulması gerekmektedir.

Etiyopya Konsolosluğunun ek evrak, destekleyici evrak, seyahatle ilgili mülakat ve benzeri talepleri olabileceği dikkate alınarak vize başvurusunun seyahatten 20 gün önce yapılması tavsiye olunur. Vize başvuru prosedürleri güncel koşullara göre değişebileceği göz önünde bulundurularak bilgilerin konsolosluktan veya vize işlemleri yapan kurumsal firmalardan teyit edilmesi tavsiye olunur.